fredag 3 oktober 2014

Dressed for success

Höstens countryside look för en medveten fashionista.

Höstens kyliga dagar närmare sig med stormsteg och det är hög tid att se över sin garderob. Här har vi satt samman ett antal plagg passande för en skön weekend på landet. Lätt inspirerad av gatans mode är den också ett utmärkt exempel på den nya, heta look som gäller för hösten 2014.

Modellens mundering är uppbyggd som en ledig en lager-på-lager kreation. Upptill bär hon en bylsig, lätt oversize jacka i höstens nya skogsgröna nyans. Till detta en kort svart trikåklänning täckt av ett rustikt förkläde i naturfärgat jute. Lägg särskilt märke till det nya sättet att knyta förklädet – utanpå jackan, vilket ger den rätta, nonchalanta stilen. De gröna knästrumporna går ton i ton med jackan, och under dessa ett par randiga strumpor som bryter av i grafiskt svart och vitt. De robusta, gedigna och värmande stövlar  ger ekiperingen visuell tyngd. Som pricken över i en verklig vintage-klenod – en Sparbanken-mössa med anor från det goda, glada 1970-talet då storheter som Ingemar Stenmark banade nya spår för modet.

För att testa plaggens funktionalitet lät vi modellen, en solig lördag i september, utföra en klassisk country weekend- aktivitet – att bygga en dynghög. Till sin hjälp hade hon redskap i form av grep och rullebår.

Det gick som tåget. Eller kanske snarare som ett idogt pustande ånglok… tack vare den både  eleganta och ändamålsenliga klädseln, och samtliga plagg höll måttet fullt ut.

En uppmärksam läsare, signaturen "Bengt", hörde av sig för att ställa frågan om vad vi rekommenderar modeintresserade hästar hösten 2014?

Våra mycket trendkänsliga och ofta anlitade modellhästar håller som bäst på att byta om till ljuvligt lurviga och höstkvällsmysiga vinterpälsar. Men dessa kommer så klart att så småningom kompletteras med de rätta och chica accessoarerna, för härliga dagar i hösthästhagen. 
Vi återkommer till frågan då vinterpälsarna är på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar